"Innovatieve Specialist"
CCM3
Biesboschhaven Noord 7a
4251 NL Werkendam

Postbus 50
4250 DB Werkendam

Tel: 085-040 48 00
Fax: 0183-60 01 92
Email: info@ccm3.nl

Ballast Water Treatment System

Het ballastwater dat in zeegaande schepen wordt gebruikt om de sterkte en diepgang van de schepen te regelen, is binnenkort onderhevig aan internationale wet- en regelgeving. Dit betekent dat het water slechts een bepaalde hoeveelheid organismen mag bevatten als het overboord wordt gepompt.

CCM3 biedt de mogelijkheid om snel een efficiënt een schip te voorzien van ballastwater treatment.De installatie van het behandelsysteem voor ballastwater in uw schip moet snel en nauwkeurig gebeuren. De specialisten van CCM3 installeren het systeem in zes stappen:

 1. Ballastwater behandelingssysteem
  Type bepalen(capaciteit, etc.)
   
 2. Huidige situatie in kaart brengen
  Met een 3D-scan of tekenprogramma brengen we de ruimte waarin het behandelingssysteem moet worden geïnstalleerd, zorgvuldig in kaart.
   
 3. Ontwerp op maat maken
  Met de tekening van de machinekamer als basis maken onze engineers een gedetailleerde tekening van uw toekomstige ballastwater behandelingsinstallatie.
   
 4. Materiaal selecteren
  Als de tekening klaar is, maken we een materiaallijst en een draaiboek voor de installatie. Alle benodigde leidingen worden van te voren op maat gemaakt.
   
 5. Ballast water behandelingssysteem installeren
  In overleg bepalen we de meest geschikte tijd en locatie om het systeem te installeren, wereldwijd. In veel gevallen kan dit zonder het schip uit de vaart te halen.
   
 6. Nazorg
  Het systeem van CCM3 heeft haar kracht in haar eenvoud. Mocht er onverhoopt een onderdeel niet werken volgens verwachting, kan het gemakkelijk vervangen worden door de bemanning door middel van de reserveonderdelen die wij erbij leveren. Uiteraard staan wij (CCM3) u bij en zijn we altijd in de mogelijkheid om aan boord te komen en te assisteren en problemen te verhelpen.

CCM3 begeleidt u tijdens het hele proces of een deel daarvan – van engineering en installatie tot onderhoud.

Snelle, zorgvuldige installatie waar u maar wilt.